Следвайте Гласове в ТелеграмБлагодаря на премиера, че вчера потвърди, че лидер

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБлагодаря на премиера, че вчера потвърди, че лидер
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Благодаря на премиера, че потвърди за опитите на Кирил Петков да се меси в работата на МВР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Благодаря на премиера, че през вчерашния ден удостовери, че водач на партия е правил опити да кадрува в Министерство на вътрешните работи, само че аз не съм го позволил. Смятам, че е неприемливо някой да меси политически в Министерство на вътрешните работи, както направи господин Кирил Петков. Не одобрявам да се издават присъди от телевизионни студия и обществени мрежи ". Това съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

" Никъде няма процедура след такива митинги да хвърчи оставката на вътрешния министър ", уточни той.

" Който е позволил демонстрация на принуждение във вечерта на митинга, без значение жител или служител на реда, ще бъде разследван и ще понесе съответната отговорност. Разпоредил съм ускорени вътрешни инспекции, както и ограничения за предварителна защита на сходни случаи в бъдеще ".

" Нека не пропущаме обстоятелството, че при спокойно протестиращите е допустимо да е имало платени провокатори, пристигнали да се раздадат оптимално. Благодаря на премиера, който през вчерашния ден удостовери, че водач на политическа партия е правил опити да кадрува в Министерство на вътрешните работи. Но аз не съм го позволил. Смятам, че е неприемливо някой да се меси в работата на министерството, както направи господин Кирил Петков. Не одобрявам да се раздават присъди от телевизионни студиа и обществени мрежи. Всеки е почтен до доказване на противното - както жителите по този начин и служителите на реда ", съобщи той. 

„ Във вчерашния ден аз анонсирах пред вас, че след протестните дейности сме подхванали ограничения по изясняване на аргументите, довели до непотребното принуждение.  Едната инспекция, вътрешноведомствена, е разпоредена от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи и втората инспекция е по заповед на министъра на вътрешните работи са ангажирани Инспекторатът и ГДНП. Определено наличието ни тук пред вас не е мотив за горделивост, по тази причина, че няколко антигерои, маскари изместиха концепцията, идеята, смисъла на митинга. Направили сме първичните оценки – бързо идентифицирахме полицейските чиновници, които самоволно са си разрешили да демонстрират експанзия върху мирни, цивилни жители, които не са свързани с протестните дейности. Изводът е, че не би трябвало да слагаме под един знаменател всички полицейски чиновници. Важно е да се съхраним, да спрем да противопоставяме обществото против полицията. А всички да се обединим против непозволените дейности ”, безапелационен бе Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Веднага след митинга на футболните агитки се самосезирах във връзка публикуваните фрагменти на полицейско принуждение. В рамките на по-малко от 48 часа е открито при дисциплинарна инспекция, че петима полицейски чиновници са нарушили служебната дисциплинираност. Срещу трима са формирани дисциплинарни производства за превишаване на пълномощия и те са отстранени от служба. Това сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

" Трябва систематична работа на психолози с служителите на реда. Те са под голямо напрежение. Аз съм на 100% с премиера Денков за обширен разбор на обособените случаи на принуждение, обаче не съм склонен работата на Министерство на вътрешните работи да бъде поставяна под общ знаменател поради единични случаи, в които е имало превишаване на пълномощията ", добави той. 

Министърът благодари на полицейските чиновници, които са се държали на състояние и са свършили работата си. " За по-малко от два часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана вандалска агрсия, която завладя огромна част от тъплпата и се изсипа върху вас. Въпреки всички провокации, се справихте като същински експерти, почтени да бъдат част от Министерство на вътрешните работи. Благдоаря ви, че не позовлихте центърът на София да се трансформира в същински прогром и най-много, че не допуснахте човешки жертви ". Поздравявам сътрудниците, които си свършиха работата. Префектно се справихте!, сподели Калин Стоянов

Не търпя и не одобрявам никакви форми на принуждение - както върху жители, по този начин и върху служители на реда. Всеки, който е показал принуждение, ще бъде разследван и осъден, сподели още Стоянов.

" Благодаря на премиера, че удостовери, че водач на политическа партия - Кирил Петков, е правил опит да кадрува в Министерство на вътрешните работи, само че аз не съм го позволил ", добави Стоянов. 

Едната инспекция за принуждение е разпоредена от Столична дирекция на вътрешните работи, а другата е разпоредена от министъра и се прави от дирекция " Инспекторат " и Националната полиция, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев. " Не би трябвало да слагаме под един знаменател всички служители на реда. Моля да спрем да противопоставяме обществото против полицията.  Трябва дружно да се противопоставим на експанзията, хулиганството. Затова всички сътрудници, които добросъвестно си свършиха работата, и предотвратиха доста повече вреди, могат да разчитат на поддръжката ни ", добави основният секретар. И прикани хора, които нямат експертиза в бранш " Сигурност ", да спрат да политиканстват.

За по-малко от 48 часа се откри, че петима души надвишават правата си. 3-ма са отстранени от служба, против другите тече инспекция. Отстранените са пълководец на поделение и двама старши служители на реда. Проверките и против други не престават, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов. 

Източници: " 24 часа ", epicenter.bg, dariknews.bg

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР